У Пакистані знайшли найстаріший буддійський храм

У Пакистані знайшли руїни буддійського храму, який було збудовано у другій половині 2 століття до нашої ери
 

Журналіст стрічки новин
У Пакистані знайшли найстаріший буддійсь…
Фото: ISMEO/Ca' Foscari University of Venice

Сам храм може бути навіть старішим. Для підтвердження справжнього віку історичної знахідки проводиться радіовуглецеве датування, результати якого поки що невідомі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Live Science.

Ймовірні дати споруди вказують на те, що храм збудували протягом кількох сотень років після смерті засновника буддизму Сіддхартхи Гаутами. Він жив на території сучасної північної Індії та Непалу між 563 та 483 роками до нашої ери.

Сам храм мав висоту до трьох метрів. Споруда складалась з церемоніальної платформи, увінчаної циліндричною конструкцією. Також там розташовувався конічний або куполоподібний буддійський пам'ятник, званий ступою. Варто додати, що виявлений храм був зведений поверх ще давнішої споруди, однак науковці поки що не визначили, яка вона.

Наразі подальша доля храму та знахідок на місці розкопок не зрозуміла. Так, ісламські фундаменталісти у Пакистані часто виступають проти того, щоб нові історичні буддійські місця були відкриті для публіки. 

Нагадаємо, у березні минулого року у Єгипті археологи знайшли старовинні християнські келії та церкви з 4 століття. Вони стали доказом чернечого життя у цьому регіоні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme