У Пермі один з викладачів продовжував лекцію під звуки стрілянини

Викладач Пермського державного університету Олег Сиромятніков продовжував лекцію та не випускав студентів попри стрілянину 20 вересня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Пермі один з викладачів продовжував ле…
Фото: РосЗМІ

Чоловік продовжував читати лекцію з історії російської літератури під звуки пострілів.

Сиромятніков вів пару навіть після того, як спрацювала сигналізація та пролунали звуки сирени машини поліції, пише Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, коли студенти запропонували вимкнути в аудиторії світло, викладач погодився. Втім, коли йому розповіли про стрілянину та попросили забарикадуватися, Сиромятніков відмовив.

"Ні, ну давайте серйозно. Це ж навчання", – сказав викладач. 

На одному з аудіозаписів, який опублікували у мережі студенти, викладач розмовляє з деканом університету. Той, за словами Сиромятнікова, рекомендував йому "продовжувати працювати". 

"Тільки уваги не залучайте. Продовжуємо заняття. Чули розпорядження декана? Ви менше читайте плітки всякі і інші речі", – наголосив викладач.

Коли студенти почали перешіптуватися, він зробив їм зауваження.

"Дівчатка, ви мені заважаєте. Займайтеся там своїми справами, але матеріал цей я запитаю. Нам пару цю ніхто не поверне. Ну і самопідготовка, готуйтеся самі. Чи не хочете вчитися – не вчитеся, я вас змусити не можу тут насильно. Звичайно, краще б хтось з автоматом зайшов і змусив – це було б прикольно", – сказав він.

Почувши стукіт у двері, Сиромятніков продовжив читати лекцію пошепки. Коли зовні заявили, що стукають правоохоронці, мати маломобільної студентки відкрила двері, і учнів евакуювали.

Втім, за словами самого викладача, продовжувати лекцію йому сказало керівництво.

"Я зберігав спокій і продовжував лекцію. Металеві двері аудиторії я закрив відразу зсередини. Її неможливо пробити пострілом. Було б краще, якби в аудиторії почалася паніка? Щоб студенти почали вистрибувати з вікон і отримали переломи шиї? Паніку початку мати однієї студентки. Мати студентки попросила всіх сісти під парти. Мені зі свого місця було смішно спостерігати, як студенти, сидячи на підлозі під партою, намагаються писати конспект. Кожен повинен займатися своєю справою. Я повинен був в цей момент сидіти мовчки і дивитися на студентів? Я продовжив лекцію", – пояснив Сиромятніков.

Нагадаємо, 20 вересня у Пермському державному університеті сталася стрілянина. Нападником виявився Тимур Бекмансуров. Напередодні нападу хлопець написав довгий пост у соцмережах, пояснивши свої дії. Нападник переконує, що трагедія в університеті не є терактом, а сам він не перебував в екстремістських чи релігійних організаціях.

Правоохоронці підстрелили нападника. Відомо, що хлопця прооперували. Він поступово відходить від наркозу та перебуває на апараті ШВЛ. Бекмансуров отримав декілька вогнепальних поранень у кінцівки та тулуб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme