У Pfizer розповіли, чи захищає їхня вакцина від нового COVID-штаму "Омікрон"

Згідно з новим дослідженням, дві дози вакцини від COVID-19 компаній Pfizer-BioNTech надають захист до 70% від шпиталізації після зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон"

Журналіст стрічки новин
У Pfizer розповіли, чи захищає їхня вакц…
Фото: Рixabay

Дослідження проводила найбільша приватна страхова компанія ПАР Discovery Health. Для вивчення дієвості вакцини проти "Омікрону" проаналізували понад 211 000 позитивних результатів тестів на COVID-19, зроблених з 15 листопада по 7 грудня.

Передбачається, що приблизно 78 000 з цих тестів показують зараження новим варіантом коронавірусу. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Результати клінічних досліджень компанії спільно з Південноафриканської медичною дослідницькою радою (SAMRC) вказують на те, що дві дози вакцини Pfizer-BioNTech надають захист до 70% від важкого перебігу хвороби та шпиталізації.

Водночас дві дози вакцини також на третину (33%) підвищують шанси взагалі не заразитися "Омікроном".

Науковці дослідили результати тестів людей віком від 18 до 79 років. Для людей похилого віку, а також для тих, хто має хронічні хвороби ефективність вакцини нижча.

Варто додати, що це менш ефективний результат, ніж проти штаму "Дельта". Від зараження ним вакцини захищають на 80%, а від шпиталізації – на 90%. 

Нагадаємо, дещо раніше у РНБО спрогнозували, що в Україні перші випадки COVID-штаму "Омікрон" можуть виявити вже цього тижня. Там також розповіли, як вплине це на епідситуацію у країні.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme