У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі перейдуть на український кордон

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не виключає, що нелегальні мігранти можуть спробувати пройти через територію України

Христина Макогон

Він зазначив, що уряд його країни зараз вживає відповідних заходів для зміцнення цього кордону.

Про це повідомила прес-служба Моравецького в Twitter, пише Depo.ua.

"Ми усвідомлюємо ризик того, що, якщо цей кордон буде дуже щільним, міграційні потоки можуть пройти через Україну", – йдеться в повідомленні.

Відомо, що раніше Моравецький звинуватив в організації нападу на кордон президента Росії Володимира Путіна. За його словами, президент РФ робить це руками Олександра Лукашенка.

Зазначимо, що в МВС України вже заявили, що останнім часом на кордоні з Білоруссю побільшало нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути кордон. Протягом останнього тижня на кордоні України та Білорусі затримали двох громадян Куби. Вони розповіли, що планували потрапивши до України надалі йти у бік Польщі.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до кордону з Польщею вирушила велика колона мігрантів у кілька сотень осіб. Вони поламали прикордонну загорожу та самовільно облаштували табір. Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Євросоюзу.

Вранці 9 листопада стало відомо про те, що до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі.

Також відомо, що Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою. Схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua