У МВС України заявили про збільшення потоків нелегалів з Білорусі

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін повідомив про збільшення кількості нелегальних мігрантів з Білорусі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МВС України заявили про збільшення пот…
Фото: ДПСУ

За його словами, відомство фіксує ситуацію, подібну до подій на кордонах Польщі, Литви та Латвії з Білоруссю.

Про це Єнін повідомив у коментарі для видання "РБК-Україна", інформує Depo.ua.

Зазначається, що останнім часом на кордоні України з Білоруссю побільшало нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути кордон. Це відбувається на тлі загострення ситуації на польсько-білоруському кордоні.

"Сусідні держави, вдаються до гібридних технологій "збільшення потоків біженців" передусім у прикордонних регіонах України з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Це ганебна спроба влаштувати в Україні міграційну кризу", – наголосив Єнін.

При цьому, протягом останнього тижня на кордоні України та Білорусі затримали двох громадян Куби. Вони розповіли, що планували потрапивши до України надалі йти у бік Польщі.

"Оперативними підрозділами здійснюється постійний моніторинг ситуації навколо даної проблематики, в тому числі і у середовищі осіб, які можуть сприяти організації таких каналів міграції", – зауважив заступник глави МВС.

Зауважимо, дещо раніше міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що до Білорусі кожного тижня прибувають 40 літаків з мігрантами.

Відомо, що 8 листопада з Білорусі до кордону з Польщею вирушила велика колона мігрантів у кілька сотень осіб. Вони поламали прикордонну загорожу та самовільно облаштували табір. Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Євросоюзу.

Міністерство оборони Польщі одразу направило на місце інциденту додаткову військову силу, щоб стримати людей.

Крім того, влада країни ухвалила рішення з 9 листопада закрити прикордонний пункт пропуску "Кузня".

Тим часом міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер закликав країни ЄС допомогти Польщі впоратися з потоком мігрантів з території Білорусі. Хорст Зеєхофер визнав, що з проблемою не можуть впоратися ні сама Польща, ні Німеччина.

Нагадаємо, вранці 9 листопада стало відомо про те, що до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові.

Читайте також: ЄС проти Лукашенка: Як відбити атаку мігрантами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme