У Польщі та Німеччині лютує ураган, є загиблі (ФОТО)

Над північними регіонами Німеччини пронісся потужний ураган "Іленія", який паралізував рух залізничного транспорту в країні
 

Журналіст відділу новин
У Польщі та Німеччині лютує ураган, є за…
Фото: rmf24.pl

Водночас у Польщі в результаті сильних поривів вітру тисячі людей залишилися без електроенергії, також ураган зірвав десятки дахів, є постраждалі і загиблий.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW і rmf24.pl.

Рано вранці четверга на вулицях Шлезвиг-Гольштейн, найпівнічнішій землі Німеччини рівень, води піднявся більш ніж на 1,5 метра вище середнього рівня. Вода в річці Ельба піднялася на 1,5-2 метри більше, ніж зазвичай.

За даними німецьких метеорологів, пориви вітру становили до 152 км за годину. Найбільше ураган вплинув на землі Північний Рейн-Вестфалія та Мекленбург-Передня Померанія.

У найбільш густонаселеній землі Німеччини Північний Рейн-Вестфалія влада оголосила про закриття шкіл у четвер.

Тим часом Національний залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn (DB) оголосив у четвер вранці, що скасовує потяги далекого сполучення в кількох, переважно північних землях через, зокрема, повалені на колії дерева. У DB додали, що зброї у роботі потягів триватимуть до суботи.

У свою чергу авіаперевізник Lufthansa скасувала 20 авіарейсів і оголосила про затримки через погану погоду. Німецька авіакомпанія також попросила людей перевіряти статус свого рейсу перед поїздкою.

У Польщі ситуація не краща. У Любуському воєводстві (південний захід країни) кілька людей постраждало (один загинув) у зв'язку з падінням дерева на автомобіль.

Крім того, на автомагістралі А1 в напрямку Гданська через сильні пориви вітру перекинувся вантажний автомобіль, водій отримав травми.

Також у Кракові впав 30-метровий підйомний кран. Троє робітників отримали травми.

За словами рятувальників, в населеному пункті Добжиця Великопольського воєводства (захід країни) сильний вітер пошкодив дахи близько 30 будинків.

Урядовий центр безпеки Польщі закликав громадян без важливої необхідності не залишати свої домівки.

Нагадаємо, 17 лютого сильний ураганний вітер накрив також Латвію. В результаті вже кілька годин літаки не можуть приземлитися в аеропорту Риги, знеструмлені кілька тисяч будинків.

Раніше, 6 лютого, потужний ураган накрив Мадагаскар. Було евакуйовано майже 50 тисяч людей, дехто загинув.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme