UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Польщі відбулася акція протесту через смерть українця

У Вроцлаві пройшла акція протесту через смерть 25-річного українця Дмитра Никифоренка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі відбулася акція протесту через…
Фото: Pixabay

Захід пройшов під гаслом "Зупинимо вбивць із поліції". Учасники акції вимагали відставки очільника місцевої поліції, після того, як віцеміністр Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік наголосив на важливості розслідування смерті українця.

Лунали вигуки "ганьба" та "бандити" в бік польських поліцейських, повідомляє Depo.ua із посиланням на Gazeta.pl.

Зазначається, що демонстранти мали з собою банери з написами "У вас кров на руках", "Я не хочу боятися поліцейського". Сама акція пройшла мирно та без інцидентів.

"Катування та смерть Дмитра Никифоренка у витверезнику – це межа, яку ніколи не варто було перетинати. Ми вимагаємо чесного розслідування, покарання винних і запевнень, що це більше ніколи не повториться у Вроцлаві, який є нашим домом", – написали організатори акції протесту на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 18 серпня в Україні стало відомо про те, що в місті Вроцлав (Польща) у витверезнику помер українець, якого поліцейські зв'язали ременями

Загиблим виявився 25-річний Дмитро Никифоренко, який поїхав до сусідньої країни працювати. Низка польських ЗМІ оприлюднили версію про те, що у загибелі заробітчанина винні правоохоронці. Ніби-то нагрудна камера спостереження одного із поліцейських зафіксувала, як українця душили руками та ставали йому коліньми на горло.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme