У Польщі запевняють, що мігранти змінили свою тактику потрапляння до країни

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що нелегальні мігранти змінили тактику прориву кордону країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі запевняють, що мігранти змінили…
Фото: Twitter Маріуша Блащака

За його словами, біженці замість масового натиску на пропускний пункт вирішили розділитися та спробувати потрапити до Польщі невеликими групами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Polsat News.

Зазначається, що протягом минулої ночі мігранти повторили спробу перетнути кордон, втім, за іншою тактикою.

"У вівторок люди масовано напали на кордон в "Кузниці", коли штурм відбили офіцери і солдати. Тепер же була залучена інша тактика, і більш дрібні групи атакують кордон в інших місцях", – наголосив Блащак.

При цьому, глава Міноборони Польщі переконаний, що рішучі дії правоохоронців створили труднощі для де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка. Зокрема, очільник Білорусі не знає, що робити з мігрантами, які досі залишаються на території країни.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на білорусько-польському кордоні загинула однорічна дитина. Трагедія сталась вночі на 18 листопада.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme