У Польщі затримали ще одного фігуранта справи екс-голови "Укравтодору" Новака

У Польщі затримали ще одного підозрюваного у справі колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака

Журналіст стрічки новин

Про це інформує Depo.ua із посиланням на PAP.

Зазначається, що затримання здійснило Центральне антикорупційне бюро Польщі. Це громадянка України. Силовики повідомили, що жінка брала участь в організованій злочинній групі, яку очолював Новак.

"Центральне антикорупційне бюро затримало ще одну людину в рамках розслідування по Славоміру Новаку. Їй пред'явлено звинувачення в корупції", – зазначили у відомстві.

Громадянці України пред'являть звинувачення у відмиванні грошей, отриманих корупційним шляхом, і участь у фальсифікації документів.

Нагадаємо, 7 січня стало відомо, що польська прокуратура висунула нові обвинувачення колишньому керівнику "Укравтодору" та екс-міністру транспорту Польщі Славомиру Новаку

Довідка: У листопаді 2019 року антикорупційні органи України та Польщі створили спільну міжнародну слідчу групу з розслідування діяльності злочинної організації, яка розкрадала гроші на ремонті доріг в Україні.

Наприкінці липня 2020 року Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало Славоміра Новака, а НАБУ оголосило про підозру Новаку. Йому інкримінують прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (стаття 368 Кримінального кодексу).

21 липня минулого року прокуратура Варшави також висунула звинувачення Славоміру Новаку, який є громадянином Польщі й очолював "Укравтодор" у 2016-2019 роках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme