UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Польщі знову затримали українця за перевезення нелегальних мігрантів

На Підляшші на сході Польщі, неподалік кордону з Білоруссю, поліція затримала громадянина України

Редактор стрічки новин
У Польщі знову затримали українця за пер…
Фото: Polska Policja / Twitter

Затриманий перевозив до Європи нелегальних мігрантів, у його автомобілі було семеро пасажирів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Польське радіо".

Зазначається, що українця затримали в Ольховичах (гміна Мельник). Автомобіль, за кермом якого перебував громадянин України, зупинили з метою придорожньої перевірки. У авто виявили сімох іракців.

"Водія затримали та заарештували, а його транспортний засіб потрапив на поліційну стоянку", – повідомили у місцевій поліції.

Видання зазначає, що від початку міграційної кризи поліція затримала в Підляському воєводстві 341 так званого кур’єра нелегальних іммігрантів. Осіб, підозрюваних у перевезенні іммігрантів із прикордонної зони углиб Польщі або за західний кордон, звинувачують у сприянні незаконному перетину кордону з Білоруссю. За даними поліції, таким способом намагалися перевезти приблизно 1400 іммігрантів.

Нагадаємо, станом на початок грудня протягом 2021 року в різних воєводствах Польщі було затримано 85 українців за надання сприяння нелегальним мігрантам у незаконному перетині державного кордону РП.  Стосовно більш ніж третини затриманих громадян України, які допомагали нелегалам, було відкрито кримінальні провадження і застосовано запобіжний захід у вигляді арешту.

Покарання за вказані протиправні дії відповідно до п.3 ст.264 КК РП передбачено у вигляді позбавлення волі від 6 місяців до 8 років.

Раніше віце-прем'єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща може побудувати паркан на кордоні не тільки з Білоруссю, а й з Україною у зв'язку з загрозою з боку Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme