У Полтаві вперше за 10 років відкриється філармонія: її реставрували за програмою Зеленського

У Полтаві незабаром відчинить свої двері відреставрована обласна філармонія. У межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" будівлю реставрували ззовні та всередині, створили умови безбар’єрності та облагородили навколишню територію

Журналіст відділу новин
У Полтаві вперше за 10 років відкриється…

Про це повідомляє Полтавська ОДА.

Будівля Полтавської філармонії є архітектурною пам’яткою місцевого значення. Раніше тут розміщувалась хоральна синагога. Остання пожежа близько 10 років тому залишила артистів філармонії без власної сцени. Відтоді музикантам доводилося по всьому місту орендувати репетиційні кімнати, складські приміщення для зберігання музичних інструментів та костюмів, а також проводити концерти переважно на виїздах.

Реставрація обласної філармонії була принциповим завданням для обласної влади та команди "Великого будівництва" на Полтавщині. За рік в рамках програми Володимира Зеленського тут утеплили фасад, замінили вікна та двері, відремонтували ґанки і встановили пандуси, оновили гладяцьку залу, балкон, фойє, танцювальні й хорові зали, систему вентиляції та електропостачання.

У Полтаві вперше за 10 років відкриється філармонія: її реставрували за програмою Зеленського

У Полтаві вперше за 10 років відкриється філармонія

"Цей мистецький заклад  після театру імені Гоголя стане другим обласним майданчиком із сучасною технікою, куди можна буде запрошувати артистів національного рівня. У залі – понад 320 глядацьких місць. Філармонія є туристичним магнітом області та однією з найбільш доступних будівель для маломобільних людей", – зазначив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Загальна вартість реставрації становила майже 92 млн грн. Фінансували роботи за підтримки Президента України, Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

У Полтаві філармонію реставрували за програмою Зеленського

Нагадаємо, у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цього року стартувала "Велика реставрація" - програма з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини, розрахована на декілька років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme