У понад 96% випадків смерть від COVID-19 настала у нещеплених осіб, – МОЗ

За даними Міністерства охорони здоров'я, протягом трьох місяців загиблі від коронавірусної хвороби у 96,5% випадків не були вакциновані

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У понад 96% випадків смерть від COVID-19…
Фото: КМДА

Йдеться про осіб, які не отримали дві дози вакцини та загинули від ускладнень, викликаних коронавірусом, у період з 1 серпня по 31 жовтня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

При цьому, серед усіх госпіталізованих за вищевказаний період, невакциновані особи становлять 94,3% випадків.

"Дані за останні три місяці вказують на те, що людей, які завершили курс вакцинації, госпіталізують із коронавірусною хворобою у 5 разів рідше за тих, хто не отримав жодної дози вакцини або зробив лише одне щеплення. Вакциновані мають у 9 разів менший ризик померти внаслідок COVID-19 ніж невакциновані", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз в Україні можна щепитися однією з чотирьох вакцин: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer та Moderna. Наразі доступні 11,3 мільйона доз цих вакцин.

"Усі ці вакцини захищають від важкого перебігу COVID-19 та рятують життя. Втім, слід пам’ятати, що найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини. Особливо важливо щепитися людям старшого віку, людям із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, аутоімунні, онкологічні захворювання, адже вони мають вищий ризик важко захворіти на COVID-19, отримати ускладнення та померти від цієї хвороби", – додали у прес-службі.

У понад 96% випадків смерть від COVID-19 настала у нещеплених осіб, – МОЗ

Нагадаємо, 15 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні вперше за три місяці виписок з лікарень більше, ніж госпіталізацій. За його словами, це є позитивним сигналом, який свідчить про проходження піку захворюваності COVID-19 в Україні.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme