У "Придністров'ї" рашисти намагаються вербувати чоловіків у свої збройні сили

Чоловіків із самопроголошеного "Придністров'я", підконтрольного росії, агітують щодо вступу на військову службу за контрактом до лав зс рф

У "Придністров'ї" рашисти намагаються ве…
«Придністров'я»

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Depo.ua.

Оголошення про набір публікуються в усіх ЗМІ, розповсюджуються через поштові скриньки та розміщені у місцях загального користування.

За даними розвідників, під час звернення до центрів зайнятості чоловікам насамперед пропонують військову службу за контрактом. На виробничих та сільськогосподарських підприємствах проводяться збори, на яких представники пунктів відбору агітують працівників до проходження військової служби. З цією ж метою на військовослужбовців строкової служби чиниться неприхований тиск.

Також тираспольський військовий комісаріат розпочав призов на військову службу тих громадян, які закінчили військову кафедру ВНЗ і були зараховані в запас із наданням офіцерського звання.

Зазначимо, у квітні влада невизнаного "Придністров’я" повідомила, що "Міністерство держбезпеки" у Тирасполі обстріляли з гранатометів. Українські розвідники заявили, що ці вибухи є провокацією, яку організувала федеральна служба безпеки рф для нагнітання та нарощування антиукраїнських настроїв. Після цього у регіоні сталося ще кілька провокацій, організованих кремлем.

За даними Генштабу ЗСУ, на тлі цих подій росія розповсюджувала інформацію через прокремлівські ЗМІ про нібито загрозу населенню Придністровського регіону республіки Молдова з боку України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україні не потрібен іще один фронт у невизнаному "Придністров’ї", тому Київ разом із Молдовою та ЄС стримуватимуть там ескалацію, яку провокує росія.

Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Молдови Маєю Санду заявив, що у разі агресії зі сторони самопроголошеного "Придністров’я" Україна відповість ударом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme