У Путіна кажуть, що цього року він не зустрінеться з Зеленським: Бідкаються, що той хоче обговорити Крим

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що цього року навряд чи можлива зустріч його шефа Володимира Путіна та глави України Володимира Зеленського

Журналіст стрічки новин
У Путіна кажуть, що цього року він не зу…
Фото: ЕРА

За його словами, вона повинна бути добре підготовлена, а на сьогодні є проблеми з визначенням кола питань.

Про це пише Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

"Будь-яке спілкування на вищому рівні має бути добре підготовлене і має переслідувати певні цілі. У плані підготовки поки є істотні проблеми з колом питань, які могли б обговорювати. Пан Зеленський весь час наполягає на тому, щоб обговорювати Крим", – сказав він.

Він додав, що не думає, що ця зустріч відбудеться цього року.

Нагадаємо, що у квітні Зеленський у своєму відеозверненні запропонував Путіну провести переговори "у будь-якій точці Донбасу, де йде війна". Однак на Росії заявили, що така зустріч двох президентів не має жодного сенсу.

Згодом Путін буцімто погодився зустрітися із Зеленським, але не на Донбасі, а тільки у Москві. Крім того, хазяїн Кремля зазначив, що Україна має розпочати переговори із "Л-ДНР". 

Водночас ватажки ОРДЛО вже заявили про готовність зустрітися з Зеленським. Однак радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що, попри заяви Путіна про необхідність вести переговори із "Л-ДНР", Україна не планує цього робити за жодних умов.

Також в ОП заявили, що не планують запрошувати Путіна на переговори до Києва, оскільки це некоректно.

Після того, як главам держав не вдалося домовитися про місце зустрічі, Зеленський запропонував Путіну зустрітися у Ватикані. Згодом прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що Путін готовий зустрітися з Зеленським, однак про Донбас говорити не хоче. А щодо Ватикану на Росії сказали, що не отримували від Офісу президента України таких пропозицій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme