У Путіна прокоментували присудження Навальному премії Сахарова

У президента РФ Володимира Путіна заявили, що сумніваються в об'єктивності Європарламенту при присудженні премії Сахарова російському опозиціонеру Олексію Навальному

Журналіст стрічки новин
У Путіна прокоментували присудження Нава…
Фото: Instagram Олексія Навального

У Кремлі звинуватили європейців у тому, що вони нібито "не мають достовірної інформації" про Навального.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на брифінг прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

"Ми вважаємо, що подібними рішеннями Європарламент девальвує значення цих слів. Ми поважаємо Європарламент безумовно, але ніхто нас не може змусити проявляти повагу до подібних рішень", – наголосив речник.

На думку Пєскова, рішення про присудження Навальному премії Сахарова приймали ті люди, які "просто не мають достовірної інформації" в історії з ним.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявив, що у разі смерті російського опозиціонера Олексія Навального у в'язниці наслідки для режиму Путіна будуть дуже серйозними

Довідка: 19 серпня 2020 року російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле у літаку, на якому він летів із Томська в Москву. Після цього лайнер екстрено приземлився в Омську. Російські лікарі заявили, що не виявили слідів отрути в його організмі.

Із серпня 2020 року по січень 2021 року Навальний перебував у Німеччині, лікуючись від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Такого висновку дійшли три лабораторії в Німеччині, Франції та Швеції, а також Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

14 грудня журналісти-розслідувачі видань The Insider, CNN та Der Spiegel спільно з Bellingcat опублікували масштабне розслідування отруєння Навального. За допомогою білінгу телефонів виконавців отруєння офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, якого теж отруїли "Новачком", вони вийшли на вісьмох співробітників ФСБ, які стежили за російським опозиціонером і могли брати участь в операції з його отруєння. Це фактично підтвердив один із них, Костянтин Кудрявцев у телефонній розмові з Навальним.

Росія заперечує причетність до отруєння Навального. Сам опозиціонер вважає, що до його отруєння причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

Читайте також: Перше інтерв'ю з тюрми: Як Навальний показав, що він не вийде головним конкурентом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme