У Путіна відповіли Зеленському на його заяву щодо повномасштабного нападу Росії на Україну

Речник російського президента Дмитро Пєсков прокоментував заяви українського лідера Володимира Зеленського про можливість війни України й Росії. Також на це відповіли й у Державній думі Росії

Журналіст відділу новин

Пєсков заявив, що в Кремлі "шкодують" про такі висловлювання.

"У Кремлі з жалем ставляться до висловлювань Зеленського про можливість війни з Росією", – сказав він.

Також Пєсков назвав "апокаліптичними" міркування Зеленського про можливість війни РФ і України, пише Depo.ua із посиланням на ТАСС.

Відреагували на заяву президента України й у Державній думі Росії. Голова комітету у справах СНД Леонід Калашников наголосив, що таке можливо тільки в разі провокації з боку Києва.

"Ніхто в Росії не хоче воювати з Україною, таке може статися тільки в разі здійснення провокації з боку Києва", – повідомив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на форумі "Ялтинської європейської стратегії" заявив, що вважає ймовірною повномасштабну війну з Росією. Зеленський зауважив, що такий сценарій розвитку подій – найстрашніший.

Раніше він вже повідомляв, що для завершення війни на Донбасі необхідна політична воля Росії. За його словами, якщо протягом семи місяців не було великих зіткнень або вибухів, то це говорить про те, що можливо завершити війну на Донбасі.

Відомо, що Зеленський разом з українською делегацією на початку вересня перебував у США. За підсумками цього візиту керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Сполучені Штати Америки обіцяють допомогу Україні, якщо Росія піде на ескалацію війни, а також готові до серйозних кроків для недопущення загострення конфлікту з боку РФ. Крім цього, він наголошував, що США готові приєднатися до донбаських перемовин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme