У Раді обіцяли відреагувати на переведення медиків на півставки

У Верховній Раді обіцяли жорстко карати за примусове переведення медиків на півставки

Журналіст стрічки новин
У Раді обіцяли відреагувати на переведен…
Фото: Рixabay

Як відомо, в Україні ухвалили рішення про підвищення заробітних плат лікарів з 1 січня 2022 року. Однак через це деякі керівники комунальних установ почали переводити своїх працівників на півставки, пояснюючи це нібито відсутністю коштів.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Будемо жорстко реагувати на спроби переведення медиків на півставки! До Комітету і в особисті повідомлення моєї сторінки Facebook надходять сигнали про те, що деякі керівники медичних закладів намагаються примушувати співробітників переходити на 0,5 чи 0,75 ставки. Хоча фактично люди будуть продовжують виконувати той обсяг роботи, що й раніше", – обурився він.   

За словами нардепа, медикам кажуть, що нібито заклад не має грошей, тому їм доведеться формально перейти на неповну зайнятість. 

У МОЗ також вже відреагували на такі випадки, наголосивши, на неприпустимості такої ситуації. Медикам радять звертатись зі скаргами до регіональних управлінь Держпраці, працівники якої під час перевірки не розголошують особу заявника.

"Якщо перевірка підтвердить такий факт, то керівник закладу буде оштрафований на 65 тис. грн за кожного працівника. На мою думку, відповідальність за такі дії має бути значно жорсткішою – аж до відсторонення від роботи. Адже шахрайство з зарплатами медиків – це злочин. У людей крадуть гроші, гарантовані державою", – написав Радуцький.

Крім того, у разі порушень з боку керівництва медзакладу МОЗ будемо залучати до вирушення проблеми МВС, НСЗУ, очільників ОДА та вимагати оперативної реакції.

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський під час виступу у парламенті 1 грудня анонсував збільшення мінімальної зарплати лікарів з 1 січня до 20 тис. грн. Водночас середня зарплата лікаря має зрости до 24 тисячі гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme