У Раді розповіли, коли Бюро економічної безпеки реально запрацює

Бюро економічної безпеки (БЕБ), згідно з законодавством, має запрацювати 25 вересня

Журналіст стрічки новин
У Раді розповіли, коли Бюро економічної…
Фото: "Слуга народу" / Facebook

Однак реально боротися з економічними злочинами новий орган зможе не одразу.

Це пов'язано з тим, що парламент досі не ухвалив зміни до Кримінального процесуального кодексу, які необхідні для запуску БЕБ, повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна"

Голова комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконаний, що серйозних збоїв у слідчих діях бюро не буде. Він також запевнив, що нардепи оперативно розглянуть зміни до КПК.

"Якщо говорити про те, коли БЕБ повноцінно запрацює, то я вважаю, що 3-4 місяці достатньо. Питання про зміни в КПК стоїть на перший тиждень вересня, і я думаю, що з високою часткою ймовірності він буде підтриманий. Це вже друге читання, тому ми впораємося дуже швидко", – наголосив Гетманцев.

Водночас він не виключає можливість якихось збоїв в роботі БЕБ. Однак, на думку депутата, вони не матимуть масовий характер.

"При створенні нового органу ми ніколи не застраховані від такого перебігу подій. Скоріш за все, якісь затримки в розслідуванні якихось проваджень можуть бути. Але чи буде це мати масовий характер і чи призведе до якихось процесуальних катаклізмів, залежить виключно від керівництва цього органу. Я сподіваюся, що такого не буде", – додав Гетманцев.

Варто додати, що функції виявлення та розслідування економічних злочинів від податкової міліції та СБУ плавно перейдуть БЕБ. І вже за кілька місяців, після вирішення всіх організаційних і кадрових питань, нова структура зможе запрацювати на повну силу.

Нагадаємо, 20 серпня Бюро економічної безпеки очолив Вадим Мельник. Як відомо, Мельник очолював Державну фіскальну службу.

Читайте також: Велика чистка в органах: Чому Зеленський масово міняє силовиків

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme