У Раді від коронавірусу вакциновано менш як 50% нардепів, – Радуцький

У Верховній Раді від коронавірусу вакцинувались менш як 50% народних депутатів

Журналіст стрічки новин
У Раді від коронавірусу вакциновано менш…
Фото: Рixabay

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що влада не може вимагати від людей вакцинування, якщо сама це не виконує.

Він додав, що наразі у парламенті "навіть після заклику першого віце-спікера 60% депутатів маски не надягають". Про це нардеп повідомив під час спілкування з журналістами, передає Depo.ua.

Радуцький також заявив, що звертатиметься до голови ВРУ щодо необхідності запровадження тестування кожні два дні для невакцинованих депутатів.

"В нас держава вклала великі гроші для того, щоб вакцинувалися люди безкоштовно, і якщо людина не має медичних протипоказань і не вакцинується, то має власним коштом проходити тест. Це світова практика … і там це нормальна історія – ніхто не забирає нічию свободу. Я вважаю, що спікер має це підтримати, бо навіть спікер, нажаль, у нас не вакцинувався і зараз хворіє на COVID -19", – наголосив нардеп.

Радуцький додав, що якщо відповідне рішення не буде ухвалено розпорядженням спікера, то він разом з колегами по парламенту реєструватиме проект постанови, щоб ухвалити це у вигляді постанови.

Нагадаємо, дещо раніше у Раді запропонували не пускати нардепів на роботу без вакцинації від коронавірусу. Відповідну пропозицію висунула заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme