У республіканській частині Конгресу уже вимагають імпічменту Байдена через Афганістан

Членкиня Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Лорен Боберт вимагає відправити у відставку президента та віце-президентку США Джо Байдена і Камалу Гарріс

Журналіст відділу новин
У республіканській частині Конгресу уже…
Фото: сайт Лорен Боберт

Приводом для імпічменту Джо Байдена конгресмена назвала помилки і прорахунки адміністрації президента під час виведення американських військ із Афганістану.

Боберт зазначила, що Гарріс також має піти у відставку, бо вона не може виконувати обов'язки президента, передає Depo.ua із посиланням на сайт Боберт.

"Джо Байден навмисно відмовився від свого обов’язку президента Сполучених Штатів і порушив конституційну присягу "дбати про те, щоб закони сумлінно виконувалися", не забезпечивши національної безпеки Сполучених Штатів та їхніх громадян", – йдеться у заяві конгресмени.

Нагадаємо, що 30 серпня пізно ввечері США повністю завершили введення своїх військ з Афганістану. Тим самим завершивши 20-річну місію американських військових у цій країні.

Таліби відсвяткували виведення військ США стрільбою в небо і заявами про "повну незалежність" країни.

Додамо, що під час виведення американських військ, 26 серпня, в аеропорту Кабула пролунали сім вибухів. Внаслідок терактів загинули майже 200 людей, постраждалих – понад 1,3 тисячі. За даними ЗМІ, влаштували вибухи смертники терористичної організації "Ісламська держава".

Серед загиблих були 13 американських військових. Байден із першою леді особисто зустріли тіла загиблих на військовій базі ВПСДувр.

Водночас експерти із національної безпеки США повідомили президенту Джо Байдену, що в Афганістані ймовірні нові теракти. Тоді ж Байден наказав вжити усіх можливих заходів для евакуації співгромадян з Афганістану. Зокрема, доручив держсекретарю домовитися із третіми країнами про евакуацію американських громадян навіть після повного виведення військ США.

В ніч з 27 на 28 серпня ЗС США за допомогою безпілотника завдали авіаудару по терористичній організації "Ісламська держава" на сході Афганістану  в провінції Нангархар на сході від Кабула і на кордоні з Пакистаном.

Пізніше стало відомо, що в результаті авіаудару були знищені два ватажки "Ісламської держави" у Афганістані.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme