У РПЦ різко відреагували на встановлення пам’ятника Дзержинському в окупованому Сімферополі

Установку монумента Феліксу Дзержинському в тимчасово окупованому Сімферополі у Російській православній церкві (РПЦ) назвали "образою пам’яті жертв червоного терору"

Журналіст відділу новин
У РПЦ різко відреагували на встановлення…
Фото: Рixabay

На думку члена Патріаршої ради з культури РПЦ, протоієрея Леоніда Калініна, "його знесуть місцеві жителі, в кого ще жива пам’ять тих страшних подій".

Про це він заявив в ефірі радіо "Говорит Москва", передає Depo.ua.

"Десятиліття пекельних мук, в які вкинули країну ці "благодійники", довели спочатку країну до повного розвалу, а потім "ремонтували" мости і паровози. Ці негідники, які віроломно захопили владу у воєнний час і організували жахливий червоний терор. Спочатку вбивали батьків, а потім боролися з безпритульністю!" – пригадав Калінін.

За його словами, встановлення таких пам’ятників "ображає пам’ять мільйонів невинних жертв терору, голоду, холоду, мук, тортур, тюрем, таборів і розорення Вітчизни".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у тимчасово окупованому РФ Сімферополі та в Краснодарі відкрили пам'ятники Феліксу Дзержинському. Церемонії відкриття обох пам'ятників відбулися 11 вересня – в 144-ту річницю від дня народження Дзержинського.

Довідка: Фелікс Едмундович Дзержинський – радянський політичний та державний діяч.

Засновник і голова Всеросійської надзвичайної комісії з боротьби з контрреволюцією та саботажем (ВНК). Вона у 1918-1919 роках здійснювала масові розстріли людей, обвинувачених у причетності до "контрреволюційних організацій".

Один із організаторів "червоного терору" в Радянській Росії – насильницьких заходів, що здійснювалися більшовиками проти широких соціальних груп, які були оголошені "класовими ворогами" (включно з робітниками та селянами) та звинувачувалися в "контрреволюційній діяльності".

У радянському оточенні мав прізвиська Залізний Фелікс, ФД, а також партійні псевдоніми: Яцек, Якуб, Палітурник, Франек, Астроном, Юзеф, Доманский.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme