У СБУ розповіли, скільки вже порушили справ через погрози вбити Зеленського

Служба безпеки розповіла, скільки відкрила кримінальних справ за фактом посягання на життя і погроз вбити президента Володимира Зеленського

Журналіст стрічки новин
У СБУ розповіли, скільки вже порушили сп…
Фото: Офіс президента

За два роки його каденції було порушено шість кримінальних справ

Як пише Depo.ua, про це повідомили у СБУ на запит "Українських новин".

Так, з 20 травня 2019 року СБУ здійснювала досудове розслідування у чотирьох справах щодо посягання на життя Зеленського (стаття 112 Кримінального кодексу) й у двох справах за фактами погроз вбивством, заподіяння шкоди його здоров'ю (стаття 346 Кримінального кодексу).

СБУ не уточнює, хто саме зробив ці правопорушення.

Нагадаємо, що у 2020 році Державне бюро розслідувань передало до суду справу проти народного депутата Софії Федини (фракція "Європейська Солідарність") і волонтера Марусі Звіробій (Олени Самбул) про погрози Зеленському.

Крім того, Зеленський особисто подав до суду на художника Сергія Пояркова через погрози або насильства на його адресу. За словами самого Пояркова, справу розслідують ще з жовтня 2019 року з-за однієї з його пародій на YouTube-каналі, в якій згадувався президент Володимир Зеленський.

Також повідомлялося, що у Чернігові судитимуть чоловіка, який написав на паркані "зєля х*йло". Йому інкримінують хуліганство.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme