У шести областях запровадили аварійні вимкнення світла

У шести областях станом на 10:30 уже перевищили ліміти споживання електроенергії — це призвело до аварійних відключень світла

Журналіст відділу новин
У шести областях запровадили аварійні ви…
Фото ілюстративне

Про це повідомляє "Укренерго", передає Depo.ua.

Загалом в енергосистемі залишається значний дефіцит потужності, особливо в ранковий та вечірній піки споживання (приблизно 6:00-11:00 та 17:00-23:00).

У всі області передали ліміти споживання на добу. На основі цих обмежень обленерго складають графіки відключень. Якщо ж ліміти перевищено, вводять аварійні вимкнення світла. Такі обмеження вже застосовують у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Київській, Запорізькій та Кіровоградській областях. 

Крім того, через несприятливі погодні умови (рвучкий вітер, обмерзання проводів) у центральних регіонах є локальні відключення в мережах операторів систем розподілу, живлення відновлюють.

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29, 31 грудня та 14 січня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

У ДТЕК розповідали, що під обстріл 14 січня потрапили дві їхні теплоелектростанції. В одній із них окупанти влучили в турбінне відділення енергоблока, унаслідок чого один енергоблок зруйновано, а інші пошкоджено.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme