У Швеції трагічно загинув автор скандальних карикатур на пророка Мухаммеда

Автор скандальних карикатур на пророка Мухаммеда, шведський карикатурист Ларс Вілкс загинув у ДТП

Редактор стрічки новин
У Швеції трагічно загинув автор скандаль…
Фото: Lars Vilks (Wilks)/Facebook

75-річний карикатурист Ларс Вілкс їхав в автомобілі цивільної поліції, яка охороняла його у зв'язку з погрозами. Авто зіткнулося з вантажівкою.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Внаслідок аварії, окрім Вілкса, загинули двоє поліцейських. Водія вантажівки госпіталізували. ДТП сталася поблизу міста Маркарид у Швеції.

Наразі обставини зіткнення з'ясовують слідчі. Правоохоронці кажуть, що поки немає ніяких підстав припускати, що до ДТП причетний хтось ще.

Художник Ларс Вілкс став відомим завдяки своїм карикатурам на пророка Мухаммеда. Зокрема, його карикатура на ісламського пророка у вигляді собаки у 2007 році спричинила хвилю обурення серед мусульман у всьому світі. Згодом "Аль-Каїда" в Іраку запропонувала за вбивство Вілкса 100 тисяч доларів винагороди. Художникові надходили численні погрози смертю через карикатури. Саме тому він перебував під захистом поліції.

Карикатура на пророка Мухаммеда Ларс Вілкс

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у передмісті Парижа жорстоко вбили учителя історії та географії Самюеля Паті, який показував учням опубліковані сатиричним виданням Charlie Hebdo карикатури на пророка Мухаммеда. За даними слідства, підозрюваний злочинець, якого застрелили неподалік від місця злочину – 18-річний чеченець, який народився в Москві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme