У Сінгапурі офіційно відмовилися безкоштовно лікувати антивакцинаторів від COVID-19

Влада Сінграпуру ухвалила нові правила, які передбачають зупинку виділення коштів на лікування коронавірусного захворювання у невакцинованих громадян

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Сінгапурі офіційно відмовилися безкошт…
Фото: Pixabay

Таке рішення влада ухвалила через велику кількість хворих на коронавірус, які раніше відмовлялися робити щеплення.

Нововведення набуде чинності з 8 грудня, повідомляє Depo.ua із посиланням на Washington Post.

Зазначається, що невакциновані громадяни частіше заражаються коронавірусом та потребують інтенсивної терапії, у порівнянні з людьми, які зробили щеплення. Таким чином антивакцинатори збільшують навантаження на систему охорони здоров'я.

"З 8 грудня 2021 року ми почнемо стягувати плату з пацієнтів з COVID-19, які не вакциновані за своїм вибором", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що з 8 грудня невакциновані особи, потрапивши до лікарень з коронавірусом, мають самі оплатити медичні рахунки за лікування. Правило має виняток для дітей віком до 12 років та громадян, які мають протипоказання до вакцинації.

Згідно з даними МОЗ Сінгапуру, в країні повністю вакциновані 85% населення, а 18% громадян отримали бустерну дозу вакцини. Втім, через антивакцинаторів протягом останнього тижня жовтня у країні зафіксували рекорду кількість нових випадків захворювання та смертей. У більшості цих випадків йдеться про невакцинованих осіб.

Нагадаємо, коронавірус в Україні знову набирає обертів. За останню добу було зафіксовано рекордну кількість смертей і майже 19 тис. нових COVID-хворих.

Станом на ранок 9 листопада в Україні від початку епідемії було зафіксовано вже 3 107 489 випадків зараження коронавірусом та 73 390 летальних випадків. Одужали –2 537 565 осіб.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme