У США 18-річного стрілка визнали невинним за звинуваченнями у вбивстві трьох людей (ВІДЕО)

Суд у США визнав 18-річного Кайла Ріттенхауса невинним за всіма звинуваченнями у вбивстві

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США 18-річного стрілка визнали невинни…
Скріншот

Під час читання вироку щодо справи про вбивство трьох людей, хлопець став емоційним, та, ймовірно, плакав.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Independent.

"Кайл Ріттенхаус був визнаний невинним за всіма пунктами обвинувачення в процесі про вбивство після чотирьох днів напружених обговорень присяжних. Під час читання вироку 18-річний хлопець став помітно емоційним, здавалося, що він плакав перед тим, як обійняти одного зі своїх адвокатів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у четвер суддя Брюс Шредер заборонив телеканалу MSNBC висвітлювати судовий процес у будівлі суду до кінця судового засідання. Таке рішення ухвалили після того, як поліцейський відділ Кеноша зупинив журналіста-фрілансера.

Уточнюється, що 18-річному Ріттенхаузу висунули п’ять звинувачень у тяжких злочинах за те, що він застрелив трьох чоловіків після протестів проти жорстокості поліції в Кеноші, штат Вісконсін, 25 серпня 2020 року. Найсерйознішими звинуваченнями було вбивство першого ступеня через смерть Джозефа Розенбаума та Ентоні Хубера.

Зауважимо, протести через каліцтво 29-річного афроамериканця Джейкоба Блейка поліцейськими тривали у місті Кеноша декілька днів. На третій день масових акцій у стрілянині загинули двоє протестувальників, ще один — поранений.

Нагадаємо, 26 серпня 2020 року стало відомо, що влада штату Вісконсін прийняла підтримку федеральних правоохоронних органів після декількох днів заворушень у місті Кеноша.

Довідка: Інцидент за участі Джейкоба Блейка та поліцейських стався 22 серпня. Правоохоронці заявили, що приїхали на виклик через побутову сварку. У мережі виклали кілька відео з місця події. На них видно, як Блейк виходить із автівки на вимогу правоохоронців і лягає на неї, після чого один із поліціянтів хапає його за футболку і стріляє щонайменше кілька разів. 

Адвокати Блейка заявляють, що він намагався "владнати сімейну сварку" між двома жінками. Те саме скажуть і свідки. Крім того, за словами нареченої Блейка Лакіши Букер, в автівці під час стрілянини перебували троє дітей Блейка, які все бачили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme