У США обіцяють Росії "гучні розбірки" у разі нападу на Україну, – ЗМІ

В Адміністрації президента США Джо Байдена обіцяють влаштувати Росії в ООН "гучні дебати" у разі нового вторгнення на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США обіцяють Росії "гучні розбірки" у…
Фото: Рixabay

Йдеться про дипломатичну ізоляцію Кремля та спроби вбити клин між Росією та Китаєм, який прихильний до захисту територіального суверенітету членів ООН.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Foreign Policy.

"Ця спроба стане для посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд серйозним випробуванням її навичок ведення дебатів, оскільки їй належить зустрітися віч-на-віч з послом Росії Василем Небензею", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що США вже почали інформувати своїх ключових партнерів у Європі та Радбезі ООН щодо військової діяльності Росії. Таким чином американська сторона готується до ймовірного публічного протистояння.

"Привернення уваги до кризи має певну цінність. Це продемонструє, наскільки ізольована Росія в Раді Безпеки і на світовій арені. Це також дасть можливість американським чиновникам протистояти тому, що, як очікують США, буде хвилею російської дезінформації", – наголосив високопоставлений чиновник США для видання за умови анонімності.

Зауважимо, дещо раніше Росія відмовилася відводити свої війська від українських кордонів. Головний дипломат Росії Сергій Лавров у формі ультиматуму заявив про те, що російські солдати не повернуться до казарм.

У відповідь на такі дії та попередні заяви, постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер закликав Захід готуватися до ескалації у відносинах із Росією.

Нагадаємо, раніше на Росії почали погрожувати розривом відносин зі США через санкції. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme