UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У США підозрюють, що російські війська мають намір оточити Київ

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у них є дані, що Росія має намір оточити Київ і погрожувати йому

Журналіст стрічки новин
У США підозрюють, що російські війська м…
Фото: Carolyn Kaster/AP

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Тоні Блінкен заявив, що ситуація з вторгненням Росії в Україну демонструє, що Росія має намір оточити Київ. Про це інформує Depo.ua з посиланням на CNN.

"Дії Росії є образою демократії, прав людини, людської порядності. Протягом місяців Росія прикидалася дипломатією, наполягаючи, що не мала наміру вторгнутися в Україну. Весь час Кремль готував цю холоднокровну атаку, масштабів якої в Європі не було з часів Другої світової війни.

Всі докази свідчать про те, що Росія має намір оточити Київ і загрожувати йому. І ми вважаємо, що Москва розробила плани порушити права людини – і, можливо, що гірше – українському народу", —  йдеться в стенограмі висловлювань Блінкена.

У своєму виступі на спеціальному засіданні ОБСЄ він не уточнив, яких "потенційно гірших" дій Москва може завдати народу України.

Держсекретар також додав, що весь світ не забуде Росії цього вчинку.

"Члени цієї організації і все міжнародне співтовариство тепер чітко бачать повну відмову Росії від зобов'язань, які вона взяла перед світом, і ми ніколи цього не забудемо", – сказав Тоні Блінкен.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський у відеозверненні розповів, що попри слова підтримки лідерів інших держав Україна фактично наодинці воює з Росією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme