У США після польоту в космос мільярдера Бренсона призупинили місії Virgin Galactic

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) призупинило місії компанії Virgin Galactic (VG)

Журналіст відділу новин
У США після польоту в космос мільярдера…
Фото: Рixabay

Нині управління розслідує, чому під час нещодавнього космічного польоту мільярдера Річарда Бренсона (засновника VG) було змінено курс під час набору висоти.

Про це повідомив офіційний представник Virgin Galactic, передає Depo.ua із посиланням на TechCrunch.

Уточнюється, що компанія не може повернути космічний корабель SpaceShipTwo у політ доти, доки FAA не ухвалить остаточний звіт про розслідування, або ж не з'ясує, що проблеми, пов'язані з подією, не впливають на громадську безпеку.

Зазначимо, що нещодавно журнал New Yorker повідомив, нібито апарат SpaceShipTwo (Unity) під час польоту впродовж деякого часу летів поза межами заздалегідь обумовленого повітряного простору. Водночас компанія Бренсона оскаржує опис подій, наведених New Yorker.

У Virgin Galactic заявили, що її пілоти зіткнулися з несподіваним вітром на великій висоті та зробили все необхідне для того, щоб безпечно піднятися в космос і повернутися на Землю.

У коментарі BBC представник компанії зауважив, що "хоча кінцева траекторія польоту відхилялася від початкового плану, це була контрольована і навмисна траекторія польоту, яка дозволила Unity успішно досягти космосу і щасливо приземлитися на космодромі в Нью-Мексико".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що американська компанія Virgin Galactic, засновником якої є британський підприємець Річард Бренсон, знову відкрила продаж квитків у космос. Туристам пропонують космічні польоти за ціною від 450 тисяч доларів за місце.

Довідка: 11 липня компанія Virgin Galactic здійснила перший космічний політ з екіпажем космічних туристів, одним з яких був сам Бренсон. Через декілька днів Virgin Galactic вирішила подарувати два білети на політ у космос.

Дещо пізніше політ у космос здійснила компанія Blue Origin, засновником якої є найбагатша людина світу Джефф Безос – це сталося 20 липня. 

Читайте також: Космічна конкуренція: Чому у компанії Безоса не визнають політ Бренсона в космос

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme