У США попереджають про енергетичну кризу в Європі вже цієї зими

У Білому домі США вважають, що Росія винна у різкому підвищенні цін на газ у Європі

Редактор стрічки новин
У США попереджають про енергетичну кризу…
Фото: Оператор ГТС

У США стурбовані через загрози енергетичній безпеці Європи вже цієї зими через низькі запаси газу та загрозу скорочення поставок.

Зокрема, американське видання Financial Times пише, що у Білому домі хвилюються через газову залежність Європи від Росії в енергопостачанні, передає Depo.ua.

"Якщо зима буде справді холодною, до січня-лютого у вас можуть закінчитися запаси газу. І це те, що мене турбує", – сказав у коментарі виданню старший радник з енергетичної безпеки Держдепу США Амос Хохстейн під час візиту до Києва, пише "Голос Америки".

У статті зазначається, що Росія "недопостачає газ, порівняно зі своїми традиційними поставками", що призвело до найвищих в історії цін.

Хохстейн наголошує, що зараз йдеться уже не про геополітику, "на кону – життя людей".

Нагадаємо, 10 вересня російський газовий монополіст "Газпром" повідомив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". В експлуатацію його планують ввести до кінця 2021 року.

Нещодавно канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила про підтримку пуску газогону "Північний потік -2"

Довідка: "Північний потік-2" – проект розширення газогону "Північний потік" у Балтійському морі довжиною 1 234 км, який також б'є по українській ГТС.

Початковий проект передбачав будівництво двох ниток газопроводу від Росії до Німеччини (загальною потужністю 55 млрд куб м газу на рік).

Газогін мав проходити через п'ять країн: Росію (118 км), Фінляндію (374 км), Швецію (510 км), Данію (147 км) й Німеччину (85 км). Однак низка західних країн почали виступати проти завершення будівництва водогону та навіть запроваджувати санкції.

На початку червня віце-прем'єр-міністр Росії Олександр Новак повідомив, що "Північний потік-2" запустять вже до кінця 2021 року.

Читайте також: "Північний потік — 2" добудували: Чи врятує ЄС українську трубу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme