У США пояснили запровадження санкцій проти Козака та інших політиків

У Мінфіні США пояснили причини запровадження санкцій проти чотирьох українських політиків за співучасть у російській пропаганді

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У США пояснили запровадження санкцій про…
Фото: Pixabay

Зокрема, санкції проти чотирьох українських політиків запровадили через їхню діяльність, скеровану на дестабілізацію ситуації в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінфіну США.

"Сьогоднішня акція має на меті націлити, підірвати та викрити поточні зусилля Росії з дестабілізації в Україні. Ця дія є окремою та відмінною від широкого спектра високоефективних заходів, які США та їхні союзники та партнери готові застосувати, щоб завдати значних витрат російській економіці та фінансовій системі, якщо вона має намір подальшого вторгнення в Україну", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підсанкційні політики діяли за вказівкою ФСБ та відігравали різні ролі в глобальній кампанії впливу Росії.

"Російські спецслужби, включаючи ФСБ, вербують українських громадян на ключові посади, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації, загрожувати суверенітету України, а потім використовують цих українських посадовців для створення нестабільності напередодні потенційного російського вторгнення", – додали у прес-службі.

Згідно з заявою, у центрі цих зусиль – нардепи від ОПЗЖ Тарас Козак та Олег Волошин, які підтримують тісні зв'язки з підсанкційним Віктором Медведчуком. Зокрема, Козак підтримав план ФСБ з очорнення високопоставлених членів найближчого оточення президента України Володимира Зеленського.

"Крім того, Козак використовував свої новинні платформи, щоб посилити фальшиві наративи про вибори в США 2020 року, які вперше підтримав призначений США Андрій Деркач. Козак намагався узаконити претензії Деркача, ретранслюючи неправдиві твердження Деркача щодо політичних кандидатів у США. Протягом 2020 року Козак працював разом із розвідниками ФСБ", – наголосили у Мінфіні США.

Своєю чергою Волошина помітили у співпраці з російськими діячами, щоб підірвати авторитет українських чиновників та захищати інтереси Росії.

Уточнюється, що народний депутат сьомого скликання від "Партії регіонів" Володимир Олійник потрапив під санкції оскільки у 2021 році працював за вказівкою ФСБ для збору інформації про критичну інфраструктуру України.

Заступник секретаря РНБО до 2014 року Володимир Сівкович потрапив до санкційного переліку за те, що працював із мережею російської розвідки для проведення операцій впливу, які намагалися заручитися підтримкою України для офіційної передачі Криму Росії.

"На початку 2020 року Сівкович координував з російськими спецслужбами просування дезінформаційної кампанії Деркача проти президентських виборів у США 2020 року. Сівкович, який має зв’язки з ФСБ, також підтримував операцію впливу, спрямовану на США з 2019 по 2020 роки", – зауважили у прес-службі.

Зазначається, що все майно та інтереси у власності зазначених вище осіб, які перебувають у США або у володінні чи під контролем осіб із США, заблоковано.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що У Мінфіні США запровадили економічні санкції проти чотирьох українських політиків за "шкідливі закордонні дії Росії".

Нагадаємо, 9 грудня 2021 року США запровадили санкції проти колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького. Також у той день під санкції потрапив екс-юрист президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов та його благодійний фонд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme