У США пропонують виділити Україні додаткові $50 млн на військову допомогу

Сенатори США пропонують поправку до бюджету на 2022 рік щодо допомоги Україні по лінії Пентагону

Редактор стрічки новин
У США пропонують виділити Україні додатк…
Фото: Pixabay

Американські сенатори Роб Портман і Джин Шахін запропонували збільшити військову допомогу Україні, додатково виділити 50 млн доларів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Politico.

Як зазначається, що сенатори запропонували поправку до військового бюджету США, яка передбачає збільшення фінансування з боку Пентагону на озброєння України з 300 млн до 350 млн доларів.

За інформацією видання, 125 млн з цієї суми підуть на закупівлю озброєнь для стримування агресії Росії.

Також відомо, що США ведуть переговори з європейськими союзниками про розробку нового пакету санкцій на випадок, якщо російські війська вдеруться в Україну.

Крім того, законодавці намагаються внести зміни у формулювання санкцій, щоб включити її в закон про повноваження на національну оборону.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що адміністрація президента Джо Байдена може відправити до України військову техніку та радників. Йдеться, зокрема, про ПЗРК "Стінгер".  Крім "Стінгерів", Україна може отримати "Джавеліни", міномети та системи протиповітряної оборони. Також Міноборони США наполягає на тому, щоб гелікоптери Мі-17, які початково були куплені для потреб військ Афганістану, були переправлені до України.

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme