У США визнали безпечним щеплення дітей 5-11 років COVID-вакциною Pfizer

Рада незалежних експертів Управління з контролю за якістю продуктів та медикаментів (FDA) рекомендувала агентству дозволити застосування вакцини від COVID-19 для дітей від 5 до 11 років

Редактор стрічки новин
У США визнали безпечним щеплення дітей 5…
Фото: Pixabay

Зокрема, для дітей цього віку рекомендують застосовувати COVID-вакцину виробництва Pfizer/BioNTech.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на WSJ.

Як зазначає видання, 17 членів експертної ради проголосувала "за", один експерт утримався, "проти" не було жодного голосу. Таким чином експерти підтримали дозвіл вакцинації дітей віком від 5 до 11 років та підтвердивши висновок, що користь від щеплення у цьому віці перевищує будь-які ризики.

Для остаточного дозволу дитячої вакцини необхідне ухвалення цього рішення самим FDA, яке зазвичай дослуховується висновків своєї експертної ради. Очікується, що регулятор офіційно затвердить вакцину для маленьких дітей упродовж наступних днів. 

Зазначимо, станом на сьогодні у США 191 млн осіб (57,9% населення) повністю вакциновані проти коронавірусу. Загалом введено понад 414 млн доз вакцини. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України видало наказ, який дозволяє робити щеплення від коронавірусної інфекції підліткам від 12 до 17 років. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme