У США вперше успішно пересадили людині серце свині

Пересадка органів від генетично модифікованих свиней може дати надію багатьом людям, які роками чекають на операцію з трансплантації органів

Редактор стрічки новин
У США вперше успішно пересадили людині с…
Скріншот

У США вперше успішно пересадили серце генетично модифікованої свині 57-річному чоловікові із небезпечним для життя захворюванням.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на New York Times.

Операцію, яка тривала 8 годин, провели у Балтіморі у п'ятницю, 7 січня. За словами лікарів медичного центру університету Меріленда, у понеділок пацієнт почувався добре.

Видання зазначає, що новаторська процедура може дати надію сотням тисяч пацієнтів із органами, що відмовили.

"Воно створює пульс, тиск, це вже його (пацієнта) серце", – розповів доктор Бартлі Гріффіт, директор програми з пересадки серця в медичному центрі, який проводив операцію.

Нагадаємо, раніше першу успішну трансплантацію свинячої нирки людині провели американські хірурги. Пацієнтом стала жінка з мертвим мозком та з ознаками порушення функції нирок. Згоду на експеримент дали рідні жінки. 

Медики використали свиню, гени якої були відредаговані таким чином, щоб цукор у її нирках не викликав відторгнення після пересадки людині. Вони прикріпили нирку свині до пари великих кровоносних судин поза тілом померлого реципієнта і спостерігали за нею протягом двох днів. Орган почав фільтрувати відходи та виробляти сечу, вона не викликала відторгнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme