У США зафіксували перший випадок коронавірусу у тхора: Як він заразився

В американському штаті Флорида підтвердили випадок зараження тхора коронавірусом

Редактор стрічки новин
У США зафіксували перший випадок коронав…
Фото: Рixabay

Це перший випадок COVID-19 у тхора, який виявили на території Сполучених Штатів Америки. Тварина підхопила вірус від людини.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

У Міністерстві сільського господарства США повідомили, коронавірус підтвердили у тхора, якого привезли зі Словенії. Перевірити тхора на COVID-19 вирішили після того, як у нього з'явилися симптоми хвороби, зокрема чхання та кашель.

Посадовці міністерства вважають, що тхір підхопив коронавірус від людини. Однак у міністерстві не уточнили, тхір жив на фермі чи був домашньою тваринкою.

Водночас в американському міністерстві вважають, що ризик заразитися коронавірусом від тварини невеликий, тому посадовці не рекомендують проводити рутинне тестування тварин на коронавірус.

Нагадаємо, раніше зоопарк американського міста Окленд, що у штаті Каліфорнія, першим у світі почав робити тваринам експериментальні щеплення проти COVID-19.

Першими вакцинували місцевих тигрів, ведмедів грізлі, чорних ведмедів, гірських левів та тхорів. Тварин обирали за принципом їх вразливості до коронавірусної хвороби.

Наступними у списку зоопарку з понад сотні тварин, яким будуть зроблені щеплення, йдуть шимпанзе, ще декілька ведмедів, левів та дві гієни.

Додамо, що 2020 року уряд Данії наказав знищити 17 млн норок, яких вирощували на фермах у країні, через їх можливе інфікування коронавірусом. На той момент Данія мала найбільшу індустрію норок у світі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme