У Сумах в УПЦ МП забрали право на користування земельними ділянками громади

Депутати Сумської міської ради 26 квітня проголосували за позбавлення Української православної церкви московського патріархату права на користування земельними ділянками міської громади

Журналіст відділу новин
У Сумах в УПЦ МП забрали право на корист…
Суми

Про це пише "Суспільне", передає Depo.ua.

Ініціаторами рішення були фракції "Слуга Народу", "Європейська Солідарність", "Батьківщина" і "Сила і честь". Зрештою заборону підтримали 25 депутатів, ще 6 — не голосували, проти такого рішення не проголосував ніхто.

Заборона стосуватиметься ділянок під 12 церквами на території Сумської міської громади.

Раніше УПЦ МП позбавили права на користування земельними ділянками у Рівному, Хмельницькому, а також ділянкою, на якій розташовано кафедральний собор у Тернополі. У Хмельницькій та Рівненській областях місцеві депутати також проголосували за заборону діяльності УПЦ МП у регіоні.

У Кам'янці-Подільському ухвалили рішення про припинення договорів оренди чи користування УПЦ МП церковними спорудами, які перебувають у державній власності. А ось у Львові припинили діяльність храмів УПЦ МП.

Усе це відбулося після інциденту з побиттям українського військового, який стався у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому. Храм після цього теж перейшов до ПЦУ. Там уже відбулася перша молитва українською мовою.

За підрахунками платформи для роботи з відкритими даними "Опендатабот", з початку 2023 року до 10 квітня до ПЦУ перейшли вже 63 церкви УПЦ МП.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme