У TikTok з'явився небезпечний челендж, дітей шпиталізують з серйозними опіками

У соцмережі TikTok з'явився новий і небезпечний челендж, через який діти та підлітки потрапляють до лікарні з моторошними опіками

Журналіст стрічки новин
У TikTok з'явився небезпечний челендж, д…
Фото: Depo.ua

Він називається "пуд-челендж". 

Щоб виконати завдання діти мають з'їсти подушечку з гелем для прання, зняти це на відео і розмістити у TikTok, передає Depo.ua з посиланням на "Сніданок 1+1"

Проковтнувши капсули діти отримують сильні опіки ротової порожнини та стравоходу.

За даними Всеукраїнського Союзу парамедиків, щомісяця з такими опіками до лікарень потрапляє від 15 до 20 дітей. Всі вони мають схожі діагнози.

"Опіки ротової порожнини, стравоходу, шлунково-кишкового тракту. Таке враження, що печія. Коли люди починають запивати водою, пече стравохід. Іноді виникає блювота. Найгірше в цьому те, що стравохід набрякає, а коли заживає, то стає набагато вужчим. Коли він стає набагато вужчим, то людина потім не може нормально їсти", - розповів глава організації Ярослав Вус.

Він наголосив, що при перших симптомах такого опіку треба мерщій їхати у лікарню, а не промивати самостійно.

Пуд-челендж був популярний ще у 2018 році, однак згодом тренд пройшов. Тепер, у 2021 році, він знову повернувся в TikTok.

Нагадаємо, минулого року у TikTok набрав популярність челендж SkullBreaker ( "проламувач черепа"), суть якого у тому, аби нічого не підозрюючу жертву збити з ніг таким чином, щоб вона впала на спину і вдарилася головою. Кілька підлітків отримали травми і переломи, соцмережа заблокувала подібні "розіграші" на своїй платформі, але проблему це не вирішило.

Читайте також: Наковтатись пігулок через челендж у TikTok: Чи винні соцмережі в дитячих самогубствах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme