У центрі Тбілісі противники ЛГБТ-маршу напали на журналістів

У столиці Грузії противники "Тбілісі прайду" напали на журналістів, унаслідок чого постраждали понад 10 представників ЗМІ

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на грузинську службу "Радіо Свобода".

Акцію "Марш солідарності" на захист прав ЛГБТ-спільноти увечері планувала провести НУО "Тбілісі прайд" та активісти, які їх підтримують. Однак уже з 11 ранку, задовго до запланованого маршу, на проспекті Руставелі почалася контракція. Це сталося відразу після того, як прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що вважає недоцільним проведення "Маршу солідарності" на центральному проспекті.

Про своїх постраждалих співробітників повідомили Громадське телебачення Грузії, телекомпанія "Пірвелі", "Мтаварі", "Формула", "Руставі-2", "Радіо Свобода". Оператора Громадського телебачення Грузії доставили в клініку.

Незважаючи на те, що нікого з представників ЛГБТ-спільноти на проспекті не було, учасники контракції не дозволяли журналістам працювати на місці подій – вони закидали знімальні групи різних ЗМІ пляшками, камінням і палицями, нападали на них і ламали апаратуру.

Патрульна поліція вивела журналістів з місця подій і закрила периметр, де проходила контракція, живим ланцюгом.

Контракція полягала в тому, що кілька сотень людей – представники ультранаціоналістичних організацій "Грузинський марш" і "Грузинська ідея", а також православні активісти рознесли намети опозиції, які вже кілька місяців розташовані на проспекті Руставелі. Вони також розгромили вхід в офіс організації громадських активістів "Сірцхвіліа".

Повідомляється, що радикали також зняли прапор Євросоюзу біля будівлі парламенту Грузії.

Про затримання учасників насильницької акції поки що не повідомляється.

У МВС Грузії заявили, що розпочато розслідування за двома статтями Кримінального кодексу Грузії: стаття 154 (незаконне перешкоджання журналістам у здійсненні ними професійної діяльності) і стаття 126 (насильство).

Нагадаємо, раніше в Туреччині поліція зі сльозогінним газом розігнала гей-парад.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme