У ЦГЗ спрогнозували нову хвилю коронавірусу в Україні

В Україні очікується нова хвиля коронавірусу восени

Журналіст стрічки новин

Про це на брифінгу сказала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров’я України Оксана Кошалко, передає Depo.ua.

Згідно з прогнозом, влітку зростання захворюваності не очікується.

"Ми очікуємо підйом захворюваності на COVID-19, він однозначно буде. Лише питання часу коли саме. Найближчим часом, у літній період, ми його не очікуємо. Швидше за все, підйом захворюваності буде реєструватися восени 2021 року", – зазначила Кошалко.

За її словами, раніше зростання захворюваності на COVID-19 співпало з початком епідсезону грипу та ГРВІ, який триває з 40-го тижня поточного року по 20-й тиждень наступного року.

"Буде хвиля підйому, але якої інтенсивності вона буде, перш за все, залежатиме від того, який штам циркулюватиме на території України на той час, і від того, які будуть запроваджені на той час протиепідемічні заходи", – пояснила Кошалко.

Крім того, на це може вплинути кількість повністю вакцинованих українців. Водночас вона наголосила, що не можна відмовлятися від протиепідемічних заходів, зокрема використання засобів індивідуального захисту.

"Масковий режим ніхто не скасовував, він має бути обов'язковий. Єдина умова, коли людина може не використовувати засоби індивідуального захисту - маски - це якщо організовується масовий захід, і організатори заходу проконтролювали наявність у людей, як беруть в ньому участь, негативного тесту ПЛР або швидкого тесту на COVID-19, проведеного не менше як за 72 години до заходу, або наявність документу, який засвідчує повний курс вакцинації", – підсумувала посадовиця.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні уже понад 710 тисяч людей повністю вакциновані від коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme