У Twitter заблокували новий акаунт Протасевича

Соціальна мережа Twitter заблокувала новий акаунт арештованого білоруського опозиціонера Романа Протасевича, який нібито ним був створений минулого тижня

Журналіст відділу новин
У Twitter заблокували новий акаунт Прота…
Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua.

Поки не відомо, коли саме сталося блокування й у чому причина, однак при спробі перейти на обліковий запис з’являється напис: "Дія облікового запису призупинена".

Скріншот

Акаунт Протасевича "з’явився" у мережі 7 липня. Там від його імені було опубліковане відео з прогулянки, де автор просить ставити йому запитання.

За інформацією "Радіо Свобода", один з користувачів попросив Протасевича подати знак, що, якщо він пише повідомлення під контролем, то, написати, скажімо, два розділових знаки підряд. Пізніше в одному з твітів з’явилися два дефіси поспіль замість тире.

Зазначимо, що поки не відомо, хто насправді контролював новий обліковий запис Протасевича у Twitter. Цікаво, що білоруське законодавство забороняє особам, які перебувають під домашнім арештом, користуватися телефоном чи інтернетом, або ж виходити на вулицю.

Нагадаємо, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич і його супутниця Софія Сапега.

25 червня стало відомо, що Протасевича та його дівчину, росіянку Софію Сапегу, перевели під домашній арешт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme