У Великій Британії позбавлятимуть громадянства через недостовірні контакти

Велика Британія планує позбавляти громадянства без попередження через низку причин. Зокрема, й через недостовірні контактні дані – адресу й мобільний телефон 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Великій Британії позбавлятимуть громад…
Фото: Рixabay

Нову статтю, котра передбачає позбавлення громадянства, схвалили на початку грудня. Її винесуть на обговорення палати лордів 5 січня 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Йдеться про так звану "статтю 9". 

Вона створює передумови для можливості позбавляти людей британського підданства без попереднього повідомлення – з практичних міркувань, наприклад, якщо у влади немає поточних контактних даних людини, а також в інтересах національної безпеки або в інтересах суспільства. 

Правозахисники вже заявляють про те, що спрощення процедури позбавлення британського підданства створить суттєві перешкоди на шляху тих, хто просить притулку.

Під петицією за виключення статті 9 із закону про громадянство до 20 грудня вже поставили свої підписи понад 283 тисячі осіб.

Нагадаємо, раніше стало відомо, чи позбавлятимуть українського громадянства мешканців окупованого Донбасу. Так, у законопроектах про множинне громадянство, які вніс до ВР Володимир Зеленський, прописано процедуру позбавлення українського громадянства, а також неможливість його отримання за наявності російського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme