У Венедіктової озвучили кількість випадків держзради

З початку воєнної агресії Росії проти України, тобто. з 2014 року в Україні зафіксовано понад 2 тис. фактів державної зради

Владислав Гірман
Оглядач відділу міжнародної політики "Ділової столиці"
У Венедіктової озвучили кількість випадк…
Державна зрада

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит громадського руху "Чесно", повідомляє Depo.ua.

"Органами прокуратури України здійснюється та здійснювалося процесуальне керівництво та підтримання публічного звинувачення в суді у кримінальних провадженнях щодо більш ніж кримінальних правопорушень, передбачених ст. 11 КК України (державна зрада), розпочатих з моменту початку збройної агресії Російської Федерації проти України у лютому 2014 року" , - йдеться у документі.

В ОГПУ не назвали точну кількість зрадників України або їх імена, оскільки ці дані належать до досудового розслідування і без дозволу слідчого та прокурора не можуть бути оприлюднені.

"Варто відзначити, що випадки державної зради серед представників місцевого самоврядування вкрай рідкісні. Витримка мерів і депутатів низки міст, навіть тих, кого раніше вважали проросійськими, викликає захоплення. Саме тому їх часто викрадають війська окупантів. Мери міст і депутати на сході, півдні" і в центральних регіонах України протидіють агресії окупантів та роблять усе можливе, щоб допомогти мешканцям та Збройним Силам", - у свою чергу відзначила лідер руху "Чесно" Віта Думанська.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme