У Вірменії заборонили лаятися матом: Порушники заплатять тисячі доларів  

Днями Національні збори Вірменії ухвалили закон про криміналізацію лайки. За мати в громадському місці відтепер будуть карати штрафами

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Вірменії заборонили лаятися матом: Пор…
Фото: Рixabay

Штраф і тюремне ув'язнення до  трьох місяців також можна отримати і за використання нецензурних слів в соцмережах.

У п'ятницю, 30 липня, парламентарі Вірменії додали нову статтю 137.1 до Карного кодексу країни, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Радіо Азатутюн".

Вона передбачає штраф за образу іншої людини нецензурними словами в розмірі від $200 до $1 тис.

Якщо лайка була публічною, або її використали у соцмережах, або образа була обумовлена громадською діяльністю особи, штраф становить від $1 тис. до $2 тис. 

У випадку, коли порушник систематично ображає свою жертву словесно з використанням лайки, – заплатить до $6 тис. Також таку людину можуть арештувати на строк до 6 місяців. 

Де у світі також заборонено лаятися

Вірменія – не перша країна, в якій нецензурну лайку заборонили на офіційному рівні. Так, з 2014 року лаятися в присутності інших людей та вживати нецензурщину в інтернеті не можна в Об'єднаних Арабських Еміратах. Місцевих за порушення штрафують, а туристів депортують із країни. 

У Німеччині нецензурна лайка розцінюється як образа гідності та підпадає під 185 статтю Кримінального кодексу. Порушників штрафують та виносять їм умовний термін ув'язнення. 

А на Росії лаятися матом в кіно, на сторінках книг та зі сцени заборонили у 2014 році. 

Нагадаємо, у липні 2019 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект про заборону матюків. Однак, згодом Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики повернув на доопрацювання законопроект про "дематюкацію" його автору – голові Комітету з питань охорони здоров’я Ользі Богомолець. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme