UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У ВООЗ розповіли, чому чоловіки живуть менше за жінок

Всесвітня організація охорони здоров’я з'ясувала, чому чоловіки мають меншу тривалість життя у порівнянні з жінками

Журналіст стрічки новин
У ВООЗ розповіли, чому чоловіки живуть м…
Фото: Рixabay

За даними організації, жінки в середньому довше залишаються здоровими – до 64,8 років, тоді як чоловіки – лише до 62 років.

Про це йдеться у доповіді ВООЗ, присвячену проблемі меншої тривалості життя у чоловіків, у порівнянні з жінками, пише Depo.ua із посиланням на Der Spiegel.

З 40 головних причин смерті у сучасному світі, 33 більше впливають на чоловіків. Серед них — найнебезпечніші хвороби серця, ДТП, деякі види раку та хронічна обструктивна хвороба легень.

Чоловіки в розвинених країнах більше схильні до ризику добровільного відходу з життя і небезпеки бути вбитими. При цьому наголошується, що жінки зазнають насильства, зокрема сексуального, по всьому світу. Останнім із перерахованих чинників стало ставлення чоловіків до медицини — у середньому вони починають лікуватися набагато пізніше за жінок.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, скільки житимуть люди у 2100 році.

Відомо, що нещодавно українцям запропонували дізнатися, коли вони помруть. У Міністерстві охорони здоров'я розробили калькулятор, який дозволяє підрахувати тривалість свого життя. Система аналізує низку факторів, наприклад, звички, харчову поведінку, хронічні захворювання, фізичну активність тощо, та оцінює, як вони впливають на довголіття. Він показує те, наскільки позитивні зміни збільшують тривалість життя. 

Читайте також: Технології здорового довголіття: рецепти життя 100+ років

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme