У ВООЗ вважають, що багато країн неефективно борються з "Омікроном"

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що держави повинні скасувати або послабити обмеження на міжнародні подорожі, оскільки цей засіб боротьби з "Омікроном" неефективний

Журналіст стрічки новин
У ВООЗ вважають, що багато країн неефект…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Там зазначили, що заходи щодо поїздок (носіння маски, тестування, карантин та вакцинація) мають ґрунтуватися на оцінці ризиків та не допускати фінансового тягаря для осіб, які здійснюють міжнародні поїздки.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення ВООЗ.

"Нездатність обмежень на поїздки, запроваджені після виявлення штаму "Омікрон", обмежити його міжнародне поширення демонструє неефективність таких заходів із часом", – пишуть у відомстві.

В організації також рекомендують не вимагати підтвердження вакцинації від COVID-19 для міжнародних поїздок як головної умови їх здійснення, враховуючи обмежений глобальний доступ та несправедливий розподіл вакцин від коронавірусу.

"Державам варто розглянути ризик-орієнтований підхід до полегшення міжнародних поїздок шляхом скасування або зміни заходів, таких як вимоги щодо тестування та/або карантину, коли це доречно, відповідно до керівництва ВООЗ", – зазначили фахівці ВООЗ.

Нагадаємо, раніше медики заявили, що вакциновані люди можуть хворіти на штам коронавірусу "Омікрон" в легшій формі зі слабко вираженими симптомами. Водночас вчені з США прогнозують, що стрімке поширення штаму "Омікрон" є гарантією, що це не остання мутація COVID-19, з якою зіткнеться світ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme