У ВООЗ заявили, що через дії багатих країн пандемія затягується

Дії урядів багатих держав з накопичення вакцини та засоби захисту проти COVID-19 призводить до їхньої нестачі у бідних країнах

Журналіст стрічки новин
У ВООЗ заявили, що через дії багатих кра…
Фото: Рixabay

Разом ці фактори призводять до довшої тривалості пандемії.

ВООЗ засуджує такі дії урядів багатих країн. Про це на брифінгу  заявила технічна керівниця Всесвітньої організації охорони здоров’я з COVID-19 Марія Ван Керхове, передає Depo.ua з посиланням на CNBC.

"Це не просто несправедливо, це не просто аморально, це подовжує пандемію. І це призводить до загибелі людей", – наголосила вона.

На думку експертів організації, збудник захворювання вже не зникне з людської популяції.

"Люди говорять, що ми збираємося ліквідувати або викорінити вірус. Ні, це не так. Дуже, дуже малоймовірно", – заявив виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян.

Він пояснив, що вірус продовжує мутувати, особливо у країнах світу із низьким рівнем вакцинації населення.

"Я думаю, що цей вірус тут, щоб залишитися з нами. Він буде розвиватися, як віруси грипу, він буде розвиватися, щоб стати одним серед інших вірусів, які вражають нас", – зауважив Раян.

Нагадаємо, днями у ВООЗ заявили, що світ уже вийшов на плато захворюваності на коронавірус. Організація  висловила занепокоєння темпами поширення COVID-19.

Довідка: Коронавірусна інфекція COVID-19 поширилася світом із Китаю. Джерелом коронавірусу стало місто Вухань, де були діагностовано перші інфіковані цим вірусом. Це сталося у кінці 2019 року.

Коронавірус стрімко поширився світом, тож 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію COVID-19 на планеті. Тоді ж учені спрогнозували, що кількість смертей від коронавірусу на планеті сягне 15 млн.

Коронавірус в Україні вперше зафіксований 3 березня 2020 в Чернівецькій області. 11 березня на усій території країни на три тижні ввели карантин. Надалі він постійно продовжувався – і на цей момент він діє до 1 жовтня поточного року.

Станом на ранок 8 вересня в Україні зафіксовано 2 303 276 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 54 114 – летальні,

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme