У Японії виявили сторонні домішки у вакцинах Moderna, використання препарату призупинили

У Японії тимчасово припинили використання близько 1,63 мільйона доз вакцини проти коронавірусу Moderna

Редактор стрічки новин
У Японії виявили сторонні домішки у вакц…
Фото: Черкаська ОДА

Міністерство охорони здоров'я Японії заявило, що у вироблених в Іспанії вакцинах Moderna Inc. проти COVID-19 були виявлені сторонні домішки

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Kyodo.

Повідомлення про домішки надійшли з восьми центрів вакцинації в п'яти префектурах – Айті, Гіфу, Ібаракі, Сайтама і Токіо. Сторонні речовини були виявлені в 39 флаконах.

Японський виробник ліків Takeda Pharmaceutical Co., який відповідає за продажі і поширення вакцини Moderna в країні, заявив, що як запобіжний захід припиняє використання близько 1,63 млн доз.

За даними міністерства, компанія Moderna пообіцяла почати розслідування з цього питання. Takeda Pharmaceutical Co. закликала медичні установи та інші організації не використовувати вакцини Moderna.

Нагадаємо, станом на 26 серпня від початку вакцинальної кампанії проти коронавірусу щеплено 5 152 292 людини, з них отримали одну дозу – 5 152 290 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 3 310 320 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 8 462 610 щеплень.

Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Довідка: Spikevax (Moderna) – вакцина проти COVID-19 розроблена американськими Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань (NIAID), Управлінням з удосконалення біомедичних досліджень (BARDA) та компанією Moderna. Ефективність вакцини для профілактики COVID-19, незалежно від попереднього інфікування SARS-CoV-2, через 14 днів після введення другої дози становила 93,6%. Вакцина Moderna (Spikevax) проти COVID–19 розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna.

Вакцина Spikevax/Moderna проти COVID–19 є вакциною на основі мРНК. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії шиповидного білка вірусу. Це викликає імунну відповідь всередині нашого організму. Ця імунна відповідь захищає нас від зараження, якщо справжній вірус потрапить у наш організм.

В Україні цією вакциною щеплюють осіб віком від 18 років і старше.

Зберігати вакцину при температурі від 2°C до 8°C можна протягом 30 днів. Закриті флакони вакцини Spikevax можна зберігати до 7 місяців при температурі від -25ºC до -15ºC.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme