У Зеленського хочуть відправляти українців на навчання за кордон

Сьогодні в Офісі президента обговорили питання призначення та виплати грантів президента України на навчання за кордоном

Журналіст стрічки новин

Зокрема, в рамках ініціативи ввести гранти на навчання за кордоном було запропоновано, щоб їх отримували науковці віком до 40 років.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

На засіданні Ради Фонду Глави держави з підтримки освіти, науки і спорту, що відбулося в Офісі президента, запропонували, що одержувачі грантів, які навчатимуться за кордоном, мають відпрацювати в Україні не менше трьох років протягом п’ятирічного терміну після завершення навчання.

Також Рада затвердила за основу порядок проведення конкурсного відбору для навчання за кордоном. До 15 січня члени Ради мають внести свої пропозиції до цього порядку.

Також було розглянуто порядок визначення пріоритетних спеціальностей, закладів вищої освіти та наукових установ для продовження навчання за кордоном за підтримки Фонду. Рада Фонду має напрацювати перелік відповідних спеціальностей та галузей за участю представників бізнесу та державних установ.

Крім того, Рада обговорила стажування, участь у закордонних конференціях та залучення науково-педагогічних та наукових працівників іноземних закладів вищої освіти. Першою програмою, яку запускає Фонд, було визначено надання грантів на навчання за кордоном.

Координатором робочої групи з питань грантів на навчання за кордоном призначили виконавчого директора громадської організації "Навчай для України" Оксану Матіяш.

Нагадаємо, у листопаді стало відомо, що українські діти-спортсмени з інвалідністю отримають спеціальні президентські стипендії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme