​​​​​​​У Зеленського назвали Медведєва завідувачем політичного цвинтаря, над яким відверто знущаються на Росії

Речник президента України Сергій Никифоров назвав заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва завідувачем політичного цвинтаря
 

Журналіст стрічки новин
​​​​​​​У Зеленського назвали Медведєва з…
Фото: Рixabay

Спікер Зеленського заявив, що його стаття з випадами в бік України є лише спробою нагадати про себе.

Про це Никифоров сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

"Головне питання, яке я сам собі ставлю: не як ми можемо відреагувати, а чи треба реагувати взагалі? Оскільки, хто такий Медведєв зараз? У російській політиці вся його роль зводилася до того, щоб гріти крісло Володимира Путіна між двома його президентськими термінами. Зараз він – завідувач політичного цвинтаря, Радою безпеки Російської Федерації, яка абсолютно ні на що не впливає", – сказав Никифоров.

Він додав, що стаття Медведєва – це "спроба якось нагадати про себе, про те, що він взагалі є".

"Бо інакше, як крім таких випадів, про нього вже ніхто не пам'ятає, а в самій Росії над ним відверто знущаються", – зауважив речник Зеленського.

Никифоров наголосив, якщо текст Медведєва санкціонувала влада РФ, "тоді це сумна і жалюгідна ситуація щодо рівня політичної дискусії в Росії".

"Якщо це не санкціоновано вищим керівництвом Росії, тоді це просто хамство, це якась маячня", – вважає він.

Прес-секретар президента висловив задоволення тим, що публічно ніхто з українських лідерів не відреагував на цю статтю, "тому що це б означало якусь суб'єктивізацію Медведєва": "Його вже всі забули, це його спроба нагадати про себе, але вона провалилася, тому що офіційно на неї ніхто не відреагував. І це добре, мені здається, це правильно".

Нагадаємо, що стаття Медведєва "Чому безглузді контакти з нинішнім українським керівництвом", яку він опублікував минулого понеділка, 11 жовтня, в російській газеті "Коммерсант", містила низку грубих та образливих випадів на адресу України та української влади. Українських керманичів він назвав "нещасними людьми", а Володимиру Зеленському він пригадав єврейське походження та заробітки в Росії, заявивши, що він "повністю змінив політичну і моральну орієнтацію". Медведєв натякнув у своїй писанині на те, що Захід керує Україною, та заявляє, що Росії "з васалами мати справу немає сенсу". Він пропонує дочекатися, доки в Україні з'явиться "нормальна" влада.

Водночас у Кремлі виступили з гарячою підтримкою українофобської статті Медведєва

Відомо, що не вперше російські керманичі присвячують Україні довгі тексти. У липні статтю зі своїм трактуванням всієї української історії опублікував президент Володимир Путін. Протягом усієї статті Путін грубо перекручує українську історію, намагаючись показати, як "чудово" жилося українцям під час російської та радянської окупації. Водночас він повністю заперечує винищення та переслідування українців під час червоного терору, факти Голодомору та русифікації України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme