У Зеленського не виключають скасування призову у 2023 році

Пропрезидентська монобільшість у Верховній Раді говорить про можливість скасування обов'язкового призову юнаків у 2023 році
 

Журналіст відділу новин
У Зеленського не виключають скасування п…
Фото: armyinform.com.ua

Про це голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко розповів в інтерв'ю "Українським Новинам", інформує Depo.ua.

Він зазначив, що така можливість розглядається у зв'язку з прийняттям Верховною Радою Закону "Про основи національного спротиву" і з рухом України до членства у НАТО.

"З прийняттям законопроекту про національний супротив в цілому поступово це все буде втілюватися. Базові зміни – це питання декількох років. Може, в наступному році якісь речі ми встигнемо зробити. До кінця каденції маємо встигнути в цілому", – пояснив Корнієнко.

В інтерв'ю він також згадав про майбутню реформу військових комісаріатів.

Читайте також: Призов в армію: Як військкомати змушують юнаків служити проти волі

Як відомо, окрім Збройних сил України призов на строкову службу здійснюється і до інших військових формувань України – Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту.

Відповідно до законодавства зараз на строкову військову службу призивають придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі 17-27 років які не мають права на звільнення або відстрочки від служби. Термін такої служби становить 18 місяців або 12 місяців (якщо призовник має ступінь бакалавра або магістра).

Серед країн-членів НАТО військовий призов при змішаному комплектуванні війська використовують Італія, Норвегія, Естонія, Литва та інші. З європейських країн, які не є членами НАТО, призов присутній у Австрії, Швеції, Фінляндії та багатьох інших.

Нагадаємо, 1 квітня 2021 року в Україні стартував весняний призов до Збройних сил.

Читайте також: Строкова служба: Чи наважиться Зеленський скасувати військовий призов

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme